Satsning på tankstationer så in i Norden

Det finska företaget Gasum expanderar i rekordfart. Målet är 50 tankstationer för flytande fordonsgas i Norden de närmaste åren. Företaget ser även en stor potential för gasen inom industri, sjöfart och transporter.

Gasklart för Gotlands nya färjor

Destination Gotlands nya färjor har flytande naturgas i tanken. Resultatet är lägre utsläpp och bättre arbetsmiljö ombord. Nu görs även försök att blanda in biogas, som framöver kan vara producerad på Gotland.

”Nu vill alla ha gröna transporter”

Transportföretaget Brings mångåriga fokus på fossilfria transporter har lönat sig. ”Nyckeln till framgången har varit att vi alltid kopplat ihop miljöarbetet med affären”, säger företagets hållbarhetschef Catherine Löfquist.

På biogas i stan även på natten

Restauranggrossisten Martin & Servera är ett av många företag som ställer om sina distributionslastbilar till biogas. I Stockholm gör gasdriften leveranser möjliga även på natten.

Ställ krav på biogas och el vid upphandling

Ställ teknikspecifika krav på bränsle vid upphandling av transporter – i första hand biogas och el, inklusive vätgas. Det är ett enkelt sätt att ta hänsyn till hållbarhet i ett bredare perspektiv, skriver företrädare för Linköpings universitet och Biogas öst.

Läs hela tidningen