Framtidens gasbilar byggs i Barcelona

På Seats gigantiska bilfabrik utanför Barcelona är produktionen i full gång. Här byggs framtidens moderna gasbilar. Målet är att bli marknadsledande på gasbilar i Europa.

Brett utbud av modeller på gasbilsmarknaden

Volkswagenkoncernen fortsätter att dominera gasbilsmarknaden. Golfen toppar försäljningslistan, men både Skoda och Seat har nya modeller på gång.

Köttbullar i tanken hos Ikea

Ikea i Finland bygger fem tankstationer för biogas vid sina varuhus. Biogasen produceras av matavfall från de egna restaurangerna och är en del i möbeljättens satsning på cirkulär ekonomi.

”Gasbilen det bästa miljöbilsalternativet”

Åtminstone runt fem procent av de nyregistrerade personbilarna borde vara gasbilar. Det menar Lasse Swärd, motorreporter på Dagens Nyheter, som hoppas att biogasen ska spela en mycket större roll i omställningen till 2030.

Debatt: Exporten av miljöbilar måste stoppas

Allt fler av Sveriges gas- och elbilar försvinner ut ur landet. Därmed kommer vi ha svårt att uppnå målet att till 2030 nå en fossiloberoende fordonsflotta med 70 procent minskad klimatpåverkan jämfört med 2010. Nu behövs en politik som gör det attraktivt att behålla bilarna i Sverige, skriver Mattias Goldmann och Anna Lindén från 2030-sekretariatet.

Läs hela tidningen