En trevlig stund på en infrauppvärmd uteservering kan till exempel föranleda ett samtal om biogas. En mysig sittning vid en gasbrasa kan vara ett ypperligt tillfälle att ta upp fördelarna med gasol/biogasol.

Den senaste filmen inom #gasförframtiden kretsar kring den så kallade mysgasen. Vi tar upp hur biogas och biogasol kan bidra till en trevligare miljö på exempelvis restauranger och hotell/spa. Även arbetsmiljön och ekonomin påverkas positivt efter installation av gas, vittnar många företagare om.

Vi har nu släppt totalt fyra filmer inom den här omgången av #gasförframtiden. Huvudsyftet med kampanjen är att sprida kännedom om hur energigaserna kan bidra till energiomställningen, och om gasbranschens klimatfärdplan som vi överlämnade till regeringen i höstas. En av de tidigare filmerna i #gasförframtiden, som vi släppte i somras, handlade om några av de vanliga gasmyterna. Kolla gärna in filmerna på våra sociala medier och hjälp oss att sprida kampanjen där ni kan. Det främjar hela gasbranschen, och är ett bra sätt att bekämpa myter om gas.

Ett annat sätt att döda myter är att fortsätta prata om gasen som en avgörande del i omställningen, och kämpa vidare för bra förutsättningar för gasmarknaden. Här finns mycket att göra. Just nu fokuserar vi bland annat på att göra verklighet av Biogasmarknadsutredningen, och på alla de EU-frågor som avgörs inom kort och som kommer att ha stor inverkan på gasmarknaden. Spelreglerna inom EU tog vi upp i en artikel i Dagens Industri nyligen. Vätgas är ett annat område som ligger högt upp på dagordningen.

Ni har väl inte missat att vi arrangerar ”Gasdagarna – digital edition” 26–27 maj. Många av talarna är klara och programmet börjar ta form. Gå gärna in på vår webb och botanisera. Som alltid bjuder vi även på ett antal spännande överraskningar under dagarna. Vår ambition att programmet ska täcka in hela branschen, med fokus på både aktuella frågor och fördjupande kunskap. Vi kommer också göra vårt bästa för att bekämpa ett antal av de vanligaste gasmyterna. Det här vill du inte missa – anmälan är öppen!

Var rädda om er, jag tror och hoppas att detta blir året då vi kommer att kunna ses igen! Kanske på en gasuppvärmd uteservering.

Maria Malmkvist, vd Energigas Sverige

Läs hela nyhetsbrevet