Nu närmast handlar det inte minst om att stödpaket I i Biogasmarknadsutredningen ska komma med i höstbudgeten. Vi fortsätter också våra påverkansinsatser för att biogasbilarna fortsatt ska klassas som miljöbilar. I samband med att vi lämnade in vårt remissvar på infrastrukturdepartementets förslag på ny miljöbilsdefinition gick vi ut med ett pressmeddelande och gjorde en film för sociala medier.

Några andra viktiga frågor som vi kommer att arbeta vidare med under och efter sommaren är EU:s lagstiftningsförslag ”Fit for 55” samt revisionen av EU:s statsstödsregler. Vi fortsätter även vårt arbete med att få till en gynnsam implementering av de nya EU regler som ska möjliggöra att biogas som samdistribueras med naturgas får tillgodoräknas inom EU ETS.

Men innan dess är det dags för lite välförtjänt ledighet, och jag vill passa på att ge några tips till kunskapsinhämtning för lata dagar i hängmattan (eller möjligen regniga dagar inomhus). Första rekommendationen är att skaffa en kostnadsfri prenumeration på vår tidning Energigas, om ni inte redan har det. Många av er arbetar säkert hemma fortfarande, men får tidningen till kontoret. Då kan det vara bra att veta att den även går att läsa på vår webbplats. Här hittar ni formulär för prenumeration och tidigare nummer av tidningen. Senaste numret kom ut i slutet av maj och hade Hållbarhet som tema.

En längre ledighet är ju ett gyllene tillfälle att försjunka i läsning av det längre slaget. Här vill jag gärna slå ett slag för gasbranschens gemensamma färdplan. Den finns även i kortversioner för den som har ett späckat semesterschema.

Jag vill också påminna om att det finns en hel del material från ”Gasdagarna 2021 – digital edition” att gotta sig i på webben. Fler än 50 talare samsades under 22 sessioner, och många av deras presentationer finns nu att kolla in. Det går även att se inledningssessionen med energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman och Mattias Goldmann i sin helhet. Jag hoppas vi ses vid Gasdagarna i Båstad 18–19 maj 2022! 

vår Youtubekanal finns en hel del filmade seminarier, bland annat från tidigare upplagor av Gasdagarna och Almedalen. Där hittar ni även alla filmer från kampanjen #gasförframtiden och mycket annat. In och botanisera!

Se gärna till att ha kontakt med oss på sociala medier, vi finns på Facebook, Linkedin och Twitter. Det blir ett lite lugnare flöde nu under sommaren, men ni vill ju vara redo inför höstens begivenheter. Var rädda om er, jag ser fram emot att mötas på riktigt inom en inte alltför avlägsen framtid. Men först ska ni alla njuta av en riktigt välförtjänt och avkopplande semester!

GLAD SOMMAR!

Maria Malmkvist, vd Energigas Sverige

Läs hela nyhetsbrevet