Börjar:
Slutar:
Plats:
Teams, länk skickas ut dagen innan
Kostnad:
Våra medlemmar deltar utan kostnad - Ej medlem 850 kr

Energimyndigheten kommer, förutom att informera om hållbarhetskriterierna, också att berätta kort om vissa förändringar som är att vänta framöver såsom Unionsdatabasen för hållbara bränslen och det nyss antagna EU:s förnybartdirektiv (RED III).

Dessutom kommer Energigas Sverige och vår nya HBK-konsult berätta om branschens HBK-verktyg och de viktigaste uppdateringarna som gjorts inför årets rapportering. En förändring är att vid samrötning ska ett gemensamt växthusgasutsläpp beräknas och rapporteras för samtliga substrat för hela produktionen och inte som tidigare ett värde för varje substrattyp.

Efter informationen finns det tid att ställa frågor om HBK-rapporteringen till Energimyndigheten eller om HBK-verktygen. Skicka gärna in dina funderingar i förväg till linus.klackenberg@energigas.se så kan Energimyndigheten förbereda svar på frågorna.

För vem?
Webbinariet riktar sig till de företag som är involverade i HBK-rapportering för energigaser - i första hand rapporteringsskyldiga inom Hållbarhetslagen och Drivmedelslagen och företag som använder branschens HBK-verktyg för biogas och biogasol. Det berör exempelvis biogasproducenter, gasleverantörer och företag som använder biogas eller biogasol för el- och värmeproduktion.

Läs mer
Läs mer om regelverket och rapporteringen på Energimyndighetens hemsida.
Läs mer om hållbarhetskriterier och branschens HBK-rapporteringsverktyg på Energigas Sveriges hemsida. Där kommer inom kort uppdaterade HBK-rapporteringsverktyg anpassade till årets rapportering att publiceras.

Personuppgiftshantering

De personuppgifter du skickar in via detta formulär kommer Energigas Sverige att hantera i syfte att kunna administrera din anmälan som du genomför.
Läs gärna mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

Anmälan

Anmälan är stängd. Vid frågor om din anmälan kontakta Linda Carstens.