För er som inte redan har anmält er, kan jag verkligen rekommendera en titt i programmet! Vi har fler än 50 talare och paneldeltagare bokade, och täcker med våra 22 sessioner in hela gasbranschen – och mer därtill. Det kommer också att bjudas på goda nätverksmöjligheter med andra deltagare, talare och utställare. Som alltid planerar vi flera spännande överraskningar under dagarna, bland annat ett mingel med hemlig underhållning. Som Gasdagarna helt enkelt, fast online. Det här vill du inte missa – anmäl dig nu!

När vi väljer ämnen att ta upp under Gasdagarna, försöker vi verkligen hålla örat mot rälsen för att kunna leverera ett riktigt matnyttigt program för alla smaker. Vad diskuteras i omvärlden? Vilka är de viktigaste frågorna för gasbranschen just nu? Vilka kunskapsluckor finns det behov av att täppa till? Under Gasdagarna 2021 ägnar vi flera pass åt EU, där allt fler av våra påverkansfrågor avgörs. Vi ser stora utmaningar för hur gasbilar kommer att hanteras framöver, både i Europa och här hemma i Sverige. Ett par pass under Gasdagarna handlar speciellt om det. Att det pratas mycket om sektorkoppling och vätgas, nationellt och i EU, syns också tydligt i programmet. Självklart finns alla energigaser och användningsområden med i programmet!

En annan fråga som är avgörande för branschen nu framåt är att få igenom Biogasmarknadsutredningens förslag, i första hand stödpaket I. Ökad produktion och tillgång till biogas är viktigt för många företags möjlighet att ställa om, och för hela samhället. Det är en av våra högst prioriterade påverkansfrågor just nu och vi tar självklart upp detta under Gasdagarna.

Ett av de mer otippade ämnena är AI, artificiell intelligens, som också verkligen ligger i tiden. Vi får besök av Fredrik Löfgren från Linköpings universitet och hans robot Elsa. Det blir något utöver det vanliga, kan jag lova. Vi har även pass om sjöfart, kommunikation, industrin, tunga vägtransporter samt säkerhet och teknik. Med mera.

Var rädda om er, jag ser fram emot att träffa många av er online under Gasdagarna – digital edition. Sedan hoppas jag givetvis att vi kan ses på riktigt inom en inte alltför avlägsen framtid.

Jag vill också passa på att önska en trevlig Valborg!

Maria Malmkvist, vd Energigas Sverige

Läs hela nyhetsbrevet