I år är det kommit in rekordmånga nomineringar till Årets Kraftkvinna, 120 stycken. En av de nominerade är Anna Wallentin, chef för avdelningen Marknad och kommunikation på Energigas Sverige.

- Det är jätteroligt att Anna Wallentin är en av de nominerade till Årets Kraftkvinna. Det är ett viktigt och prestigefyllt pris som hon skulle bli en mycket välförtjänt mottagare av. Nu håller vi tummarna för att det går hela vägen, säger Maria Malmkvist, vd på Energigas Sverige.

Kraftkvinnorna bildades 2015 med syfte att synliggöra och lyfta kompetenta kvinnor i energibranschen. Målet är att öka andelen kvinnor i ledningsgrupper och styrelser inom energisektorn. Att utse Årets Kraftkvinna är ett sätt att nå det målet. Utmärkelsen tilldelas årligen ”en kvinna i energisektorn som dels imponerar med sin kompetens och dels aktivt arbetar med jämställdhetsfrågor för att attrahera fler kvinnor till vår bransch.”

Nyckeltalsinstitutet presenterar årligen en undersökning över arbetsvillkor sett till attraktivitet, jämställdhet och hälsa. I den senaste mätningen från i maj 2020 toppar energibranschen både Attraktiv Arbetsgivarindex och Jämställdhetsindex.

- Det är kul att se att vi redan ligger bra till när det gäller jämställdhet inom energibranschen. Men det finns givetvis alltid mer arbete att göra, det bidrar jag gärna till, säger Anna Wallentin som alltså är en av årets nominerade till Årets Kraftkvinna.

Se alla nominerade till Årets Kraftkvinna: https://www.kraftkvinnorna.se/