Tidigare tidningar

Storsatsning på gasfordon i Västsverige Trollhättan är centrum för en storsatsning på fossilfria transporter i 38 kommuner i Sverige och Norge.

Storsatsning på gasfordon i Västsverige. Trollhättan är centrum för en storsatsning på fossilfria transporter i 38 kommuner i Sverige och Norge.

Här kan du läsa senaste numret av tidningen Energigas med tema Gasbilen.

Läs Energigas Nr 1 2017

Storsatsning på gasfordon i Västsverige

Trollhättan är centrum för en storsatsning på fossilfria transporter i 38 kommuner i Sverige och Norge. Flera nya gastankstationer är på gång och både Ford och Scania låter bygga om person- och lastbilar till gasdrift i staden.

Nya gasbilsmodeller rullar in på marknaden  

Suzuki Vitara, Volvo V90 och Audi A4 hör till de senaste gasbilsmodellerna på marknaden. Nu rullar även vätgasbilarna in i Sverige på allvar.

Att köra fossilfritt ska bli mer attraktivt

”Biogasen kommer att ha en jätteviktig roll att spela i omställningen för alla typer av fordon.” Det säger miljöminister Karolina Skog (MP) som utlovar en rad skarpa regeringsförslag för att öka efterfrågan på fossilfria drivmedel. 

Stockholmarnas matavfall ska bli fordonsbränsle

År 2020 ska minst 70 procent av Stockholms matavfall samlas in och bli till fordonsgas. Energigas har besökt den nya miljöstadsdelen Norra Djurgårdsstaden där sopsortering och avfallskvarnar är en självklarhet.

Läs Energigas Nr 1 2017


Texten uppdaterad 03 mar 2017

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Lägg till på Delicious
  • Lägg till på Digg

Läs senaste numret

Du kan också läsa senaste tidningen här på nätet!

Läs Energigas Nr 1 2017

Energigas Sverige  Box 49134 100 29 Stockholm Tel 08-692 18 40  info@energigas.se